PMT-banner-001-philips
PMT-banner-002 thatswrite

Er zijn veel betaalde programma’s om een cd, dvd of blu-ray te branden. De meest bekendste is toch wel Nero (vernoemd naar de meest slechte keizer ooit, waarom is mij een raadsel).

Het nadeel in mijn ogen is dat het steeds zwaarder wordt, duurder en veel te veel kan. Gewoon een klein programmetje dat het werk doet is veel beter en brijvoorkeur gratis.

BurnAware is zo’n tooltje dat veel kan en toch klein en handzaam. Een ander groot plus punt is dat het een snelle wis functie heeft wat handig is als je met herschrijfbare schijven werkt. Hierdoor hoef je niet 20 minuten te wissen bij een dvd+rw van 2.4 speed maar gewoon klaar voor hergebruik in 2 minuten.

Als je de snelle wis functie niet nodig heb dan is imgburn een betere optie!

burnaware

Zoals je ziet kan het alle formaten aan

In dit voorbeeld branden we een Blu-ray disc, dus klikken we op Blu-ray schijf. We krijgen dan dit scherm te zien waar ik de 2 directory’s ingesleept heb waaruit een blu-ray bestaat.

burnaware

Boven in kunnen we de brander kiezen, hier een LG en de schrijf snelheid instellen (hier 8 speed). Links onder in heb ik een 25gb single layer blu-ray gekozen en rest me alleen nog op branden te klikken.

Als je op F10 drukt krijg je een optie menu waar je een aantal dingen kan aangeven zoals verifiëren na het branden, schijf eject na het branden enz.. Zet daar bij brander even vaste snelheid aan!

De software BurnAware is hier gratis te downloaden