PMT-banner-001-philips
PMT-banner-002 thatswrite

Er zijn een aantal programma’s die dit kunnen doen, dvd2one is zeer gebruikers vriendelijk echter deze moet u kopen. Een andere is dvd shrink, dit is wel gratis en daarom zal ik het hier beschrijven.

Het leuke van dit programma is dat je de compressie per onderdeel kan instellen, je kan dus de extras behouden maar de kwaliteit hier van slechter maken zodat er meer ruimte is voor de film. Teveel extra zorgen echter wel voor een slechter beeld van de film!

Eerst openen we de film met 1, daarna gaat het programma de dvd verkennen en worden de hoofdstukken zichtbaar.

Bij 2 kunnen we kiezen wat we willen verkleinen cq behouden. In dit voorbeeld hebben we maar heel weinig nodig (2,6%), we hoeven dus niet veel weg te halen cq verkleinen. We hadden namelijk de extras al weg gehaald. Bij 3 kunnen we de compressie instellen, we laten die op automatische staan.

Het grote voordeel is dat we nu de gewiste audio sporen die er dus niet meer zijn maar nog wel aan kiesbaar zijn in de dvd speler definitief kunnen wissen. Ze zijn dus niet meer aan kiesbaar in uw dvd speler.

We klikken nu op backup en kunnen kiezen of we het direct willen branden of naar de hd willen schrijven. In dit voorbeeld schrijven we naar de hd.

Na een 6 minuten is het klaar en heb ik een op een enkel laag dvd passende film met praktisch geen kwaliteit verlies.