PMT-banner-001-philips
PMT-banner-002 thatswrite

Inkjet fotopapier

Inkjet fotopapier 10*15 cmFotopapier is een wereld van verschil t.o.v. gewoon papier. Foto’s, frontjes / hoesjes voor een CD of DVD zien er direct professioneel uit. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, voor 10 cent / A4 heeft u al goed papier. En de kwaliteit is in mijn ogen beter dan een laser printer!

Het geheim
Het geheim van inkjet fotopapier zit in de coating die op het papier zit, deze coating absorbeert de inkt zodat het ingesloten is. Bij normaal papier loopt de inkt iets uit, en als het (een beetje) nat wordt nog veel meer. Profselect papier is zelfs waterproof dat na het printen gewoon in een bak water gelegd kan worden zonder dat er iets gebeurt.

Glanzend of mat
Inkjet fotopapier is er in 2 soorten, glossy en mat. Glossy is het meest gebruikt en geeft de afdruk een professioneel glanzend effect, mat zorgt er voor dat de afdruk niet glanst.

Inkjet fotopapier A4 115 gramZelf klevend
Professionele full color etiketten maak je zelf in een handomdraai. Eigenlijk is het niets anders dan fotopapier met een plak achterkant in A4 formaat. Maakt zelf een water bestendig etiket voor een lage prijs.

Profselect staat al jaren bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding, daarnaast hebben ze een groot assortiment papier en kleine verpakkingen. Je hoeft dus niet gelijk 500 vel te kopen.

Dubbelzijdig
Sommig fotopapier heeft aan 2 kanten een coating zodat het aan twee kanten te gebruiken is. Je kan dus beide kanten van het papier printen zonder dat de inkt uitloopt. Ook hier heeft u de keuze glans of mat, ook is een combinatie mogelijk één kant glans en één kant mat of beide kanten glanzend (glossy).

Diktes
De verschillende dikten zorgen voor een optimaal resultaat voor elke toepassing. Door dun fotopapier te gebruiken blijft bijvoorbeeld een dvd hoesje goed op zijn plaats zitten en past zich in de hoeken makkelijk aan terwijl een foto op fotoformaat (10*15cm) juist stevig moet zijn.

Een overzicht van welke diktes en de toepassingen:

  • 115 – 135 gram: zeer geschikt voor in een DVD doos
  • 140 – 160 gram: zeer geschikt voor in een CD doos (jewelcase)
  • 180 – 260 gram: hoofdzakelijk voor foto’s

Inkjet fotopapier goedkoop bestellen klik hier