lege dvds goedkoop

mp3 volume normalizer

Iedereen haat het, even een muziek compilatie maken voor in de auto radio, ipod of uw mp3 player. Zijn alle nummers verschillend in hardheid / volume, telkens harder en zachter zetten, om gek van te worden.

Nu is het natuurlijk mogelijk om de mp3 eerst om te zetten naar wav, dan het volume aan te passen en vervolgens weer een mp3 te maken maar dat is nogal wat werk.

Gelukkig zijn er meer met dit probleem en heeft iemand het handig programma mp3 volume normalizer geschreven. Dit programma past de geluidssterkte on de fly aan en zonder de file eerst om te zetten. En het gaat supersnel! En zoals de meeste programma’s die op deze site beschreven zijn is ook deze gratis, en kan het met een batch overweg (veel bestanden in 1 maal omzetten).

Even een afbeelding van het programma, zegt meer dan woorden.

mp3 volume normalizer

Met de “add files” knop kun je de mp3’s zoeken die je wil aanpassen, ook een mp3 in het programma slepen is mogelijk.

Het is belangrijk dat de mp3 file schrijfrechten heeft dus niet alleen lezen (vaak het geval als het van een cd of dvd gekopieerd is). Als de mp3 alleen lezen is kan hij niet aangepast worden.

Door een rechtermuis knop op de mp3 te doen en voor eigenschappen te kiezen kunt u een vinkje uitzetten (alleen lezen) waarmee dit probleem verholpen is.

 

 

Nadat de mp3 bestanden zijn toegevoegd aan het programma gaat het direct de files analyseren. Bij “target normal volume” is de gewenste hardheid in te stellen. De 90.4DB in dit voorbeeld is 75% van de maximale waarde. Daarna is het drukken op de “track gain” genoeg om het programma zijn werk te laten doen.

Het benodigde programma mp3gain

Note: als u tijdens het opstarten van dit programma een msi file mist, installeer dan QuicktracksInstaller3090.exe.

MP3 volume normalizer