PMT-banner-001-philips
PMT-banner-002 thatswrite

cd hoesjes printen CD covers printen

CD covers printen of dvd hoesjes printen / afdrukken, het lijkt zo simpel maar is het vaak niet. Het makkelijkste is natuurlijk een scan maken van uw origineel maar als U geen scanner heeft kan het internet uitkomst bieden. Op diverse sites kunnen cd & dvd hoesjes gedownload worden, ook kom je daar vaak cd labels tegen.

Als U het gewenste hoesje gevonden heeft dan moet hij geprint worden en dat klinkt makkelijker dan gedaan. Sommige mensen gebruiken daar word of een ander tekstverwerkings-programma voor echter de papier formaat instelling zijn niet simpel in te stellen, echt lekker werkt dat niet. Daarbij komt dat de meeste dvd hoesjes gemaakt zijn voor een 14 mm dikke rugkant (standaard formaat dvd doos) en dat staat weer niet in een 7mm doos.

Goed papier bepaald hoe het hoesje eruit komt te zien
De mooiste cd hoesjes printen doet u op inktjet fotopapier, de prijzen vallen tegenwoordig wel mee. Goed fotopapier van Profselect kost slechts een euro of 6 voor 50 vel, daar hoeft u het niet voor te laten. De print kwaliteit zal U verbazen ongeacht hoe oud uw printer is, goed papier doet wonderen! Fotopapier is te koop in mat en glans (glossy), voor een hoesje is glans de beste keuze.

Welke dikte papier gebruiken voor welke doeleinde:

Dvd doosje 110 – 140 gram
Cd doosje 160 gram
Foto’s A4 195 – 260 gram
Foto’s 10*15 220 – 260 gram

Ruimte besparen
Veel mensen willen echter een 9 mm of zelfs 7 mm rugkant dvd doos gebruiken om ruimte in de kast te besparen. In dat geval is de tekst aan de zijkant vaak niet meer te lezen omdat de print te breed is en de tekst van de rugkant aan de voor en achterkant van het hoesje komt te staan. Ook moet er van de voor en achterkant van de hoes een stuk afgesneden worden of de hoes verkleinen.

Hiervoor ie een oplossing dankzij het gratis programma undercoverxp, dit programma heeft een zeer mooie functie namelijk de rugkant verkleinen aan het formaat van het doosje. Men heeft het programma zo gemaakt dat alleen het stukje van de rugkant verkleind wordt, de rest blijft intact! U kunt natuurlijk ook een gewoon formaat dvd, cd doos of foto’s printen.

Meervoudige dozen
Ook zijn er instellingen voor grotere rugkanten zoals een 6 of 8 voudige dvd doos. Het programma geeft de keuze uit vele instel mogelijkheden. Overigens zijn er op DVDRshop ook 6-voudige dvd dozen te koop met een normale rugbreedtje (14mm).

De oplossing
DVDRstore heeft dit programma aangepast zodat al door hun geleverde dozen makkelijk geprint kunnen worden. Of u nu een 7mm doos of een 12 voudige het maakt niet meer uit. Het programma is ook daar te downloaden inclusief de template waar alle formaten in staan. Nu is het eenvoudig kiezen welke doos u heeft en gaan met de banaan. Printen was nog nooit zo makkelijk!

dvd covers printen cd hoesjes printen

Waar zijn hoesjes te vinden

cd hoesjes printen CD covers printen