PMT-banner-001-philips
PMT-banner-002 thatswrite

U heeft meerdere cd’s waarvan U de leuke nummers op 1 verzamel cd wilt zetten. Op deze manier is dat eenvoudig te doen.

 

Eerst moeten we de nummers die U wilt kopieeren van de verschillende cd’s naar de harddisc kopieeren, hiervoor kunt U het programma Audiograbber gebruiken. Als U dit programma start kunt U bij “settings” een aantal instellingen maken, de meeste zullen goed staan echter de juiste cdrom kiezen kan makkelijk zijn net als de directory aangeven waar de bestanden moeten worden opgeslagen.

Na het instellen kunnen we beginnen de bestanden te kopieeren , kijk welke nummers U wilt hebben op het doosje of klik op “Freedb” het programma gaan nu in een database zoeken of hij uw cd herkent. Indien dit het geval is komen de namen van de liedjes bij de track naam te staan.

Vink de gene aan die u hebben wilt en vink de optie “norm” aan, het programma zal nu de verschillende nummers op een gelijke hardheid kopiëren wat plezieriger is bij het beluisteren. Druk op “grab” het programma gaat nu aan de gang. Bij cd speed staat de snelheid dat er geript wordt, in dit voorbeeld ruim 33 maal. Dit liedje van 4 minuten wordt in 6 seconden gekopieerd! De snelheid is afhankelijk waar het liedje op de cd staat, aan de buitenkant kan er sneller gelezen worden dan aan de binnenkant aangezien de schijf dan te hard moet draaien.

Het programma schrijft de bestanden weg in WAV formaat, dit formaat is niet gecomprimeerd zoals mp3 bestanden waardoor ze groter zijn. Gemiddeld is er 10 MB nodig voor 1 minuut muziek. Het programma kan ook bestanden naar MP3 omzetten wat kleiner is echter een audio cdr kan alleen overweg met WAV formaat. Nero kan zelf wel bestanden van MP3 naar WAV omzetten, mijn ervaring is echter dat dit wel eens een tikje kan opleveren.

Als de liedjes op de HD staan kunt U dit met de andere cd’s herhalen totdat U alles wat u op uw compilatie hebben wilt op de HD staan. Nu is het een kwestie van de nummers op een cd branden, dit staat bij Audio cd branden beschreven.